top of page
  • Yazarın fotoğrafıDilan Azad

Piyano Öğrenmek İsteyenlere Tavsiyeler


Piyano Dersi İçin Tavsiyeler

Piyano çalmak, her yaş grubuna hitap edebilen harika bir deneyim sunuyor. Birçok kazanım sunan piyano konusunda ilk adımı atarken yapılacak şeyler ise merak ediliyor. Yeni başlayanlar için piyano çalmak söz konusu olduğunda, bilinmesi gerekenler şu şekilde…


Hangi model seçilmeli?


Piyano çalmanın ilk adımı, hayallerinize ulaşma yolunda size eşlik edecek harika bir piyanoya sahip olmak. Ancak piyano modellerinde, çok geniş bir skala mevcut ve bu da, “hangi piyanoyu satın almalıyım” sorusunu akıllara getiriyor. Enstrüman seçiminde, piyano eğitimi aldığınız eğitmene danışman doğru bir karar olabilir. Seviyeye göre, yaşa göre ya da bütçeye göre farklı piyano modelleri tercih edilebilir. Piyano eğitiminde, piyanodan önce bir org ile başlamak da iyi bir alternatiftir. Piyano sesine çok yakın bir tona sahip olan orglar, ilk dönemlerde tercih edilebilir.


Piyano nasıl öğrenilir?


Piyano çalmak için, alanında uzman bir öğretmenden ders almak belli bir süre içinde piyano konusunda iyi bir seviyeye ulaşmayı sağlayabilir. Sağ ve sol ellerin bir arada kullanıldığı piyano, ilk etapta çalınması zor bir enstrüman olarak düşünülse de doğru bir eğitim ve disiplinli bir çalışma ile önemli yol kat edilebilen bir enstrümandır. Sol ve fa anahtarlarını okumak, zaman içinde piyanonun altında yer alan pedallar ile doğru sesleri verebilmek, piyano eğitimi sürecinde önemli konular arasındadır.


Piyano eğitimi ne kadar sürer?


Piyano eğitiminde mevcut seviye, istenen deneyim ve çalışma temposuna bağlı olarak eğitim süresi değişkenlik gösterebilir. Piyano temelleri, nota bilgisi ve farklı eğitim konularının dahil olduğu piyano eğitiminde genel olarak birkaç ay içinde belli melodilerin çalınabileceği ortalama bir seviyeye ulaşmak mümkündür. Bununla birlikte, piyano kursu sürecinde çalışmanın temposu, yoğunluğu da bu süreyi etkileyebilir. Piyano kursunda, birkaç ay içinde belli bir seviyeye gelinebildiği gibi, bu süre beş ayı da geçebilmektedir.


Ankara’da piyano eğitimi alanında profesyonel bir eğitim almak için, OzelMuzikDersi.com'da, müzik öğretmeni Dilan Azad’dan piyano dersleri alabilirsiniz. Piyano eğitimi ile ilgili aklınızdaki tüm sorular için, iletişim kurmaktan çekinmeyin. Hayallerinizi gerçekleştirmek için bir adım atın ve sıfırdan piyano eğitimine başlayın…


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page