top of page
  • Yazarın fotoğrafıDilan Azad

Yeni Başlayanlar İçin Piyano Öğrenme Aşamaları

Güncelleme tarihi: 17 Eki 2022


Yeni Başlayanlar İçin Piyano Öğrenme Aşamaları
Piyano Öğrenme Aşamaları

Piyano öğrenmek, birçok kişinin hayali. Peki piyano öğrenmenin aşamaları nelerdir? Müzik eğitiminde, temel enstrüman bilgisine ek olarak fiziksel beceriyi kazanmak adına birçok pratik yapılıyor. Piyano eğitimi, belli bir disiplin ve motivasyonla birlikte düzenli olarak alındığında, programa uygun şekilde ilerlendiğinde başarıya ulaşmanın kolay olduğu bir alan. Piyano öğrenme aşamalarına bakalım…



Piyano çalmak için özel ders alın

Piyano öğrenmek, piyano çalmak hem çocuklar, hem de yetişkinler için önemli bir kazanımdır. Duygu, algı ve yaratıcı düşünceyi destekleyen, insan zihnini şekillendiren piyano eğitimi, müzik eğitimi ile aşama aşama gerçekleştirilmektedir. Piyano öğrenme metotları içinde farklı yaklaşımlar olabilir ancak alanında deneyimli bir eğitmenden ders almak, sonuca en hızlı şekilde ulaşabilmek adına önemlidir. Piyano öğrenme esaslarını, enstrümana ait temel bilgileri, pratik yapma yollarını bir piyano öğretmeninden öğrenmek sizi birkaç adım öne taşıyabilir.


Egzersizlere ağırlık verin

Piyano öğrenme sürecinde ders almak en önemli konuların başında geliyor. Bununla beraber öğretmenizden geri kalan zamandaki çalışmalarınız da hem müzikle bağınızı güçlendirir hem de daha sağlam adımlarla enstrüman eğitiminize devam etmiş olursunuz. Piyanoyla ne kadar çok zaman geçirirseniz bilginiz ve deneyiminiz o kadar artar. Egzersiz sürecinde merak edilen konuların başında, piyano öğrenmek için hemen bir piyano almalı mıyım sorusu da yer alıyor. Org alınmasını önermiyorum, çünkü org fiyatlarına çok yakın piyanolar mevcuttur. Öğretmeninizden de bilgi alarak kendi bütçenize en yakın piyanoyu seçeceksinizdir. Kızılay, Çankaya, Yenimahalle, Esat, Tunalı ve diğer tüm bölgelerde Ankara piyano kursu hakkında bilgi almak isteyenler için Dilan Azad ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca piyano öğrenmek isteyenlere tavsiyeler yazımıza da mutlaka göz atmanızı öneririz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page