top of page
  • Yazarın fotoğrafıDilan Azad

Çocuklar İçin Piyano Kursu Ankara

Çoğunlukla veliler çocuklarının bir branşla ilgilenmesini istediğinden dolayı çocuklarını kurslara yazdırmaya ve sosyalleşmelerine destek olmaktadır. Bunun için çoğu veli çocuklar için piyano kursu araştırmaya başlamaktadır. Piyano çalmaya küçük yaşlarda başlamak çocuklar için çok iyi bir aktivite olmaktadır. Parmak kaslarının çalışmasında, müzik kulağının gelişmesinde ve motivasyonda çok önemli bir yer edinmektedir. Bunun için çocuklara küçük yaşlarda öğretilen piyano çok daha büyük bir etki yaratmaktadır.


Piyano, tüm enstrümanlar içinde çalışmaya elverişli ve küçük yaşta başlanması gereken en iyi enstrümandır. Piyano da diğer enstrümanlara göre istenen ses hazır olarak karşımıza çıkmaktadır. Tuşlara basarak istediğiniz sesi kolaylıkla çıkarma imkanınız olur.


Piyano Çalmanın Çocuğa Faydaları Nelerdir?

Piyano derslerine başlamak için ideal bir yaş aralığı bulunmamaktadır. Ebeveynler çocukları için uygun buldukları zamanlarda piyano eğitimine başlatmaktadır. Kimi ebeveynler 3 yaşındaki çocuğunu piyano kursuna yollarken kimisi de 10-11 yaşına kadar beklemektedir. Peki, piyano çalmanın çocuğa faydaları nelerdir? Çocukları piyano kursuna yollarken dikkat ettiğiniz noktalar neler?


Birçok ebeveyn çocuğunun bir uğraşı olsun diye tercih ederken kimi faydalarının önemli olduğunu bildiğinden dolayı yollar. İşte piyona çalan bir bireyin edineceği özellikler şu şekildedir;

  1. Piyano, işitme yeteneği ve ritim duygusunu ileri seviyelere kadar ilerletir.

  2. Piyanoyu çalarken doğru ve yanlış sesleri bulabilmeyi öğretir ve doğru ses çıkarmaya teşvik eder.

  3. Belli bir konu üzerinde konsantre olmayı ve dikkatini uzun süre sürdürmeyi destekler.

  4. Piyano eğitimi çocuğun zihinsel gelişimine etki ve katkıda bulunmaktadır.

Piyano Çalmak Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Piyano çalmaya başladığınız ilk andan itibaren nota bilgileri ve doğru tuşa ne zaman hangi sürede basacağınız öğretilmektedir. Ancak piyano öğrenmek doğru nota bilmek veya da sadece pozisyondan ibaret bir işlem değildir. Piyano çalmak birçok kriterden etkilenmektedir. Piyano çalmak ne kadar sürede öğrenilir merak edenler için şu cevap verilmektedir.


İç ve dış tüm faktörlere göre piyano öğrenme süresi uzayıp kısalmaktadır. Eğer piyano çalmak için bir kursa gitmek ve orada eğitim almak istiyorsanız öğrenme süreniz kısaltılmış olur. Çok sağlam bir temel ile piyano öğrenmiş olursunuz. Fakat kursa gitmeden kendi başıma öğrenebilirim diyorsanız bu süre uzayabilir. Piyano eğitiminizi de yarıda bırakma ihtimaliniz olur.

Repertuvar bilginizden parmak egzersizlerinize kadar nota varyasyonlarına kadar piyano çalma ihtiyacınız ile ilgili her bilgi eğitim içeriğinde yer almaktadır. Bu sebeple piyano kursu Ankara için sitemizdeki bilgiler üzerinden Dilan Azad ile iletişime geçip detaylı bilgi alabilirsiniz.


Ayrıca piyano öğrenmenin çocuklar ve gençler üzerindeki etkileri başlıklı makalemizi okumanızı da tavsiye ederiz.

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page