top of page
Yazarın fotoğrafıDilan Azad

Yetişkinler İçin Piyano Kursu

Yetişkinler İçin Piyano Kursu

Yetişkinler için piyano kursu, çocuk ve gençlere nazaran daha az tercih ediliyor diyebiliriz. Piyano çalmak sadece ilkokul veya lise öğrencileri ile sınırlı kalmamaktadır. Piyano çalmak sadece profesyonel bir müzisyen olmak isteyen kişiler için tasarlanmış bir olay değildir. Tamamen isteğe bağlı zevk meselesi olarak yapılan bir aktivitedir. Aynı şekilde öğrenmek için yaş ve diğer unsurlardan ziyade asıl önemli nokta bir enstrüman çalmayı ne kadar istediğinizdir.


Piyano Çalmanın Yetişkinler için Faydaları

Her yaşın kendine has becerileri ve özellikleri vardır. Piyano çalmanın yetişkinler için faydaları ise saymakla bitmez. Tabi sadece yetişkinler için bu faydalar sayılmaz. Her yaşta bu faydalar etkili olmaktadır. İşte yetişkinler için piyano çalmanın 9 faydası;

  1. El göz koordinasyonu artırır ve becerileri artırır.

  2. Piyano çalmak beyin fonksiyonlarının aktif rol oynamasını sağlar.

  3. Piyano çalmak yaratıcılık konusunda büyük etki yaratmaktadır.

  4. İnsan büyüme hormonuna teşvik etmektedir.

  5. Sayısal zekayı ve matematiksel beceriyi geliştirmeye yönelik birçok etki olmaktadır.

  6. Okuduğunu daha kolay anlamayı geliştirir

  7. Gün içerisinde oluşan stresinizi azaltır. Ruh sağlığınızı iyileştirir.

  8. Piyano çalmak konuşma ve dil becerilerini geliştirmektedir.

  9. IQ’yu geliştirme de aktif bir rol oynar.


Yetişkinler Piyano Çalmayı Neden Öğrenmelidir?

Piyano çalmak amatör veya profesyonel her piyanist için farklı anlamlar ifade etmektedir. Peki, yetişkinler piyano çalmayı neden öğrenmelidir? Bazı insanlar profesyonel bir icraat olması hedefi ile piyano dersleri almak istemektedirler. Bazı yetişkin piyano öğrencilerinin de bazıları kendi pop şarkılarını icra etmek için akorlarını nasıl çalacaklarını ve temel notaları nasıl okuyacakları hakkında bazı bilgileri öğrenmek istedikleri için piyano çalmayı öğrenmek istemektedir. Bazı insanlar için sıradan bir hobi olsa da bazıları için hayattaki ana tutkuyu ifade etmektedir.


Yeni bir enstrüman öğrenmek isteyen bir diğer yetişkinler ile sosyal olarak etkileşimde kalmanın da en mükemmel yoludur. Bir yetişkin olarak piyano çalmayı öğrenmenin bir başka önemi motor becerilerinizin gelişmesine büyük bir katkı sağlamış olursunuz. Yetişkinler için piyano öğrenmek ve müzik notası okumak beyin fonksiyonlarını arttırmanın veya korumanın en etkili bir yolu olabileceği uzmanlar tarafından gözlemlenmiştir. Tüm yetişkin piyano öğrencileri için ortak olan tek nokta ise bir yetişkin olarak piyano çalmanın birçok bilişsel ve duygusal faydası bulunmaktadır. Sıradan amatörler bile piyano dersleri alarak kendilerine büyük bir fayda sağlayacaktır. Bu yüzden de her yetişkin piyano çalmayı mutlaka öğrenmelidir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page