top of page
  • Yazarın fotoğrafıDilan Azad

Piyano çalmayı öğrenmek zor mu?

Güncelleme tarihi: 17 Eki 2022


Piyano Çalmayı Öğrenmek Zor Mu?
Piyano Çalmayı Öğrenmek

Piyano öğrenmek istiyorum diyenlerin sayısı artıyor. En özel enstrümanlarından biri olan piyano, öğrenme sürecinde çeşitli zorluklar barındırabilir. Peki piyano öğrenmek gerçekten çok mu zor? Piyano eğitimi ile bu zorluklar aşılabiliyor mu? En önemlisi de, ne kadar süre piyano öğrenmek için yeterli olacaktır? Soruların yanıtların bakalım.


Piyano çalmak çok zor mu?

Piyano çalmak istiyorum düşüncesine sahip olanların aklına gelen ilk konu, piyano öğrenmenin, çalmanın ne kadar zor olduğudur. Elbette ki tüm enstrümanlar için disiplinli bir çalışma sürecine girmeden, eğitim almadan ve sabır göstermeden belli bir seviyeye gelmek kolay olmayabilir. Piyano eğitimi de disiplinli bir şekilde alındığında, pratikle ve egzersizle ilerleme kaydedildiğinde zor değildir. Her enstrüman gibi piyanonun da doğru bir eğitimle alınması önemli.


Piyano eğitimi ile siz de başarabilirsiniz

Piyano çalmak için, iyi bir eğitimi doğru adımlarla, doğru bir periyotta almak şart. Ankara piyano kursu olarak Çankaya, Kızılay, Tunalı, Esat gibi bölgelerde yaşayan birçok kişi için, sıfırdan piyano eğitimi vermekteyim. Piyano eğitimini düzenli bir şekilde sürdüren öğrencilerde, enstrüman ile ilgili bilgilerin kavranması ve fiziksel becerilerin ilerlemesi hızlı bir şekilde görülmektedir. Piyano eğitimi kapsamında enstrüman bilgisinin yanı sıra sağ sol el koordinasyonu, el ve kolların pozisyonu, doğru oturuş pozisyonu, müzik ve nota bilgisi, ritmik yapılar gibi birçok konuda kazanım elde etmekteyiz. Doğru pratik bilinci, disiplinli çalışma, kendinize, yaşınıza uygun metot ve ders programı ile piyanoda hızlı bir şekilde ilerlemek mümkün.


Piyano ne kadar sürede öğrenilebilir?

Piyano eğitimi hem yetişkinler için, hem gençler hem de çocuklar için verilebilir. Bu eğitimle ilgili merak edilen konuların başında, “Piyano ne kadar sürede öğrenilir?” sorusu vardır. Piyanoyu öğrenme süreci, yapılan egzersizlerin yoğunluğuna, pratiklere ve birçok faktöre göre değişebilir. Tüm enstrümanlarda olduğu gibi, piyanoda da öğrenmenin ve ilerlemenin sonu yoktur. Ancak ne kadarlık bir zamanda, ortalama bir piyano çalma becerisine, temel eğitim ile kazanımlara ulaşılabilirim derseniz bu süre 4 ay ile 6 ay arasında değişebilir. Ozelmuzikdersi.net üzerinden Dilan Azad’tan piyano kursu alarak, siz de kısa süre içinde piyano konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Ankara’da piyano eğitimi almak için zaman kaybetmeyin, hayallerinizi gerçekleştirmek için bir adım atın.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page